NE f-3

NE har precis släpp en hel svit med appar för yngre barn. Det är appar för lästräning och taluppfattning och man behöver ha en personlig inloggning för att får prova och sedan behöver kommunen köpa ett tilläggsavtal för att man ska kunna ta del av dem i fortsättningen.

Det handlar om:

Stava

Dra bokstäver på rätt plats. Man får höra ordet och bokstavsljuden. Gör du fel får du hjälp med att bokstaven syns svagt på den plats där du ska placera den. Du kan byta mellan versaler och gemena och du kan stänga av bokstavsljudningen.

Räkna

Välj först räknesätt genom att gå in i rätt ”bok”. Här finns sedan övningarna beskrivna så att du går in under rätt övning. Från addition upp till tio med bildhjälp och därefter med siffror går man snabbt över till uppställningar och det är inte alltid helt logiskt t ex inte vid tiotalsövergångar. Man ska svara att 3+7 blir 0 eftersom tiotalssiffran redan finns med vid slutsummeringen av tiotalen.

Skriva

Här får du upp ett tomt papper med ljudning till det du skriver. Ljud, ord och meningar läses upp. Typsnittet som utvecklats för dyslektiker finns med som val. Här finns också ordprediktion. Enkel textredigering finns för typsnitt, textstorlek och justering.

Berätta

Denna app är väldigt lik book creator. du kan skapa en bok och i den kan du skriva, rita, lägga in bild, video och ljud. Boken går att exportera som pdf eller epub.

Pussla

Bygg pussel med 4, 6 eller 8 bitar.

Här finns också samma möjlighet till att sätta samman ord som i stava-appen ovan.

Sortera

Sortera figurer och former.

Räkna prickar på tärningen eller saker.

Här kan man lätt bara sitta och klicka på siffrorna och gissa sig till det rätta svaret.

Slutkommentar: Javisst är det stilrena appar men att lägga ner en abbonnemangskostnad på detta som man kan köpa och ha tillgång till en gång för alla hade inte jag gjort. Apparnas innehåll finns som utbud i andra likvärdiga appar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s